Tjänster som behövs

Att starta ett bolag kräver en del research och en del olika tjänster. Några är bastjänster som verkligen är ett måste och andra lite mer lyx. Vissa tjänster räcker gratisvarianten (just nu finns ingen känslig data i såna system).

Vi har haft approachen att köpa när behovet finns, inte i förväg.

  • Bokio för bokföringen valdes rätt tidigt eftersom de har en tjänst som innehåller bankkonto för de initiala 25 000 kr som ska sättas in före man kan ansöka till Bolagsverket. Hittills väldigt nöjda!
  • Försäkring från Trygg Hansa blev aktuellt när första uppdraget signades.
  • Miro för att ha en digital whiteboard-lösning. Finns andra men den här kan jag sen tidigare och behöver nu till en workshop i veckan som kommer.
  • Zoom för att kunna ha digitala workshops med breakout rooms. Egentligen har jag mest erfarenhet av Google Meet men den lösningen var klurigare att dra igång och det är alltid spännande med verktyg. Även detta behövs för veckans workshop.

Vi får se vad som kan bli nästa tjänst.

Stick(a) ut(e)

I samarbete med Annika på Ut&Insikter körde jag ett event i slutet av maj som vi kallade Stick(a) ut(e). Planen var att sticka vid en lägereld och snacka om hållbarhet.

Vädret höll dock inte med om en lägereld så vi hoppade över det pga risken för skogsbrand.

Vi fick en väldigt fin eftermiddag med både stickning och prat om hållbarhet. Vi använde metoden Lean Coffee för att ta fram ämnen och bestämma i vilken ordning vi skulle prata om dem. Tiden gick på tok för snabbt på alla sätt så min känsla var att det här behöver vi göra fler gånger!

Tar med mig många tankar kring hållbarhet. Hur det finns hållbarhet på så många nivåer, och att vi alla kan göra något men att det ofta behövs någon slags reflektion.