Ett uppdrag på väg ut och några in

Uppdraget jag klev på i slutet av september tar slut inom kort. När jag fick veta det fladdrade det till lite av oro i magen. Har haft två ganska stora bra uppdrag parallellt och det har gjort mig rätt bekväm.

Samtidigt har jag flera mindre uppdrag signade eller ganska nära att signas.

Men det fick mig att inse hur sårbar jag är som egen. Nu gjorde jag ett bra resultat och det finns besparingar om uppdragen sinar. Inte hur länge som helst men förhoppningsvis tillräckligt.

Det fick mig att känna ännu mer att det här med att dragspelande är rätt metod och ger en balans som gör att jag kan släppa oron.

Jag har kvar uppdraget som jag inledde i augusti och det verkar rulla på in i hösten. Sen får vi se!

Utöver det har jag signat ett litet uppdrag som ger några timmar här och där. Ett till sånt är på ingång. Spännande med dessa då jag inte riktigt vet omfattning, eller innehåll! Otroligt lärorikt brukar det bli.

Det bubblar lite andra saker oxå, både där jag är drivande men även där jag hakar på andra.

Bokslut avklarat

Det var ett mycket bra beslut att signa en redovisningskonsult. Han hjälpte mig med alla moment som behöver genomföras. Han kom med en del tips om hur jag kunde tänka med pengarna som nu finns i bolaget. Jag vill ju tänka långsiktigt.

Eftersom jag hade möjligheten att knappt ta ut någon lön under året så ser siffrorna extremt bra ut. Omsättningen och bara lite högre än vinsten. Så kommer det inte att se ut det här året!

Känns skönt att ha kunnat lägga en grund för ett hållbart företagande.

Nu ska jag hitta var min pledge 1% ska ta vägen!

“Dragspelande” med fler inblandade

Dragspelande för egen del har jag skrivit om. Den metoden går även att ta till när det gäller att flera konsulter delar på “ett uppdrag”!

Under hösten testade jag och några frilansarkollegor detta, och nu under våren hoppas jag på fler såna uppdrag utöver detta som fortgår.

En kund ville veta lite mer varför detta skulle vara bra för deras del. De ser ju en risk för att vi är flera som går på samma möte och det kostar såklart mer för dem.

Här samlade vi lite tankar kring det.

  • Mer flexibilitet och mindre sårbart när personberoendet minskar
  • Fångar fler dimensioner i workshops
  • I workshops kan en facilitera och en fångar dokumentation, direktimplementation etc
  • Snabbare implementationer när man kombinerar två “kunskaper”. 1+1= 3
  • Lättare att jobba med parallella spår
  • Ofta är en person djupare i teknisk implementation, och en mer i övergripande (tex processer, kontrakt) medans båda finns i mitten som jira-experter.
  • Mindre kognitiv last (-> mer produktiv) eftersom det är svårt för en person att fokusera från topp till botten då man kan dela upp sig och fokusera på olika saker.