Tjänster som behövs

Att starta ett bolag kräver en del research och en del olika tjänster. Några är bastjänster som verkligen är ett måste och andra lite mer lyx. Vissa tjänster räcker gratisvarianten (just nu finns ingen känslig data i såna system).

Vi har haft approachen att köpa när behovet finns, inte i förväg.

  • Bokio för bokföringen valdes rätt tidigt eftersom de har en tjänst som innehåller bankkonto för de initiala 25 000 kr som ska sättas in före man kan ansöka till Bolagsverket. Hittills väldigt nöjda!
  • Försäkring från Trygg Hansa blev aktuellt när första uppdraget signades.
  • Miro för att ha en digital whiteboard-lösning. Finns andra men den här kan jag sen tidigare och behöver nu till en workshop i veckan som kommer.
  • Zoom för att kunna ha digitala workshops med breakout rooms. Egentligen har jag mest erfarenhet av Google Meet men den lösningen var klurigare att dra igång och det är alltid spännande med verktyg. Även detta behövs för veckans workshop.

Vi får se vad som kan bli nästa tjänst.

Vi finns som bolag

Efter att ha funderat länge så dök möjligheten plötsligt upp och vi valde att starta ett bolag. Ett bolag med följande fokus:

Bolaget ska bedriva konsultverksamhet inom data, organisationsutveckling, produktivitet och välmående såsom hantverk, friluftsliv, rörelse samt därmed förenlig verksamhet.
Utbildningsverksamhet.
Häröver kan bolaget producera musik och vissa fall sälja den vidare och därmed förenlig verksamhet.

Eftersom ett bolags verksamhetsbeskrivning ska vara ganska bred (bökigt att ändra) så finns det inte så många nyckelord.

Ett par nyckelord skulle till exempel vara Atlassian, Jira, Slack och liknande. Detta är verktyg som vi har kunskap om. Processimplementation och automatiseringar i Jira är områden du kan få hjälp med. Eller utbildningar kring detta. Produktivitet ligger oss varmt om hjärtat även det. Hållbarhet är en viktig dimension i stort som smått.

Vi har även lagt med musik då en av oss har skapat lite musik, och gör detta kontinuerligt.