Bokslut avklarat

Det var ett mycket bra beslut att signa en redovisningskonsult. Han hjälpte mig med alla moment som behöver genomföras. Han kom med en del tips om hur jag kunde tänka med pengarna som nu finns i bolaget. Jag vill ju tänka långsiktigt.

Eftersom jag hade möjligheten att knappt ta ut någon lön under året så ser siffrorna extremt bra ut. Omsättningen och bara lite högre än vinsten. Så kommer det inte att se ut det här året!

Känns skönt att ha kunnat lägga en grund för ett hållbart företagande.

Nu ska jag hitta var min pledge 1% ska ta vägen!

Pledge 1%

I Atlassiansfären är pledge 1% vanligt och det var där jag fick upp ögonen för det. Nu när jag har ett eget bolag är det självklart för mig att gå med i pledge1percent.org.

Man kan välja att göra det på flera olika “nivåer”

  • Equity (företag/personligt) – känner att detta blir lite tekniskt så jag hoppar över den tills jag fattar bättre.
  • Product – har ingen produkt så inte aktuellt
  • Profit – japp!
  • Time – japp!

Nu ska jag “bara” bestämma mig för hur jag gör detta på ett smart och bra sätt.

“Dragspelande”

Heltid eller deltid? Expert eller resurs? Gig? Finns många typer av sätt att konsulta.

Redan som anställd konsult 2013-2018 föredrog jag en blandning av kunder, och olika typer av upplägg. En fast dag/tid för några kunder och en hel del tid att “dragspela” med för att kunna få in lite kortare uppdrag eller uppdrag där det spretade en del.

Mer expertroll än en resurs. För att uppnå det är deltid ett måste för uppdragen.

Som egen konsult hoppas jag uppnå lite samma typ av blandning. Det blir bra dragspel av det och brukar passa många kunder då jag kan vara ganska flexibel och kostar inte en heltid. Passar även mig bra i mitt privatliv för jag kan vara flexibel även där.

Ställer dock krav på förmåga att planera och att hålla reda på sina timmar (tack Google calendar och Jira worklog).

Det ger mig även mer insikter i olika organisationer och ställer högre krav på min kompetens och leveransförmåga vilket jag gillar.

För mig hör detta ihop med att inte ha alla ägg i en korg. Att ha flera uppdrag parallellt gör att om ett oväntat tar slut finns de andra kvar.

En win-win-win på något sätt!

2023 året då allt började

För ett år sedan, december 2022, hade jag ingen aning om att jag skulle sitta här och skriva en liten årskrönika över mitt egna bolag.

Så lite man vet om framtiden!

24 februari checkade jag ut för gott från Klarna och hade redan då börjat nosa på hur man startar ett eget aktiebolag.

Det var mycket nytt att lära sig och inte alltid helt självklart vad man skulle välja i olika lägen. Så i början av april fanns äntligen Harelius Consulting AB!

Då hade jag redan fått nys om ett uppdrag som skulle sträcka sig över drygt tre månader under sommaren och i mitten av maj signades det och veckan efter drog jag igång.

Tillsammans med Ut&insikter ordnades ett Stick(a) ut(e)-event i maj med bra uppslutning och väldigt intressanta diskussioner som gav mersmak.

Under tidig sommar dök en annan möjlighet upp och i början av augusti signade jag mitt andra uppdrag som drog igång två veckor senare (fortfarande pågående).

När det första tog slut i mitten av september blev det nästan lite väl lugnt men jag hann knappt fundera över det förrän det dök upp ytterligare en möjlighet där vi var tre stycken som gick in i ett uppdrag tillsammans (fortfarande pågående).

Har även gjort ett kortare gästspel hos ytterligare en kund genom en kontakt på LinkedIn där de behövde få lite expertis kring Jira. Visade sig att det nog var bäst för dem att göra lite annat jobb först.

Alla uppdragen har varit främst i Jira (både datacenter och cloud). Kallas både jiraexpert, jiratekniker och jiraninja.

Har haft kontakt med flera andra kring möjliga uppdrag och insett att processen kan bli rätt långdragen när det är beslut kring budget etc som ska fattas före det kan dra igång. Säkerhetsutredningar kan även de dra ut på tiden. Precis som kontrakt (både läsa, ändra och signera).

Blivit påmind om hur olika men samtidigt lika olika företag är, vilken förmån det är att få ta del av olika organisationer, och framför allt vilka härliga människor det finns överallt! Nätverket på LinkedIn har fyllts på.

Under senhösten insåg jag oxå att jag behöver hjälp med redovisningens vissa delar och signade en redovisningskonsult. Viktigt att ta hjälp när man behöver fokusera på annat!

Ser verkligen fram emot 2024 för att får fortsätta den här resan!

Redovisningskonsult signad

Det är bra att lära sig nya saker men det är även bra att känna sina begränsningar. Under hösten när det blev fler uppdrag och tiden lite tajtare insåg jag behovet av en expert kring bokföring och fick tips om en annan frilansare fast redovisningskonsult.

I veckan hade vi första mötet där jag ställt lite frågor i förväg och vi sen kunde gå igenom alla svar.Hen förklarade mycket bra för att jag skulle kunna förstå och nu har jag lite saker att ta tag i.

Jag är ännu inte redo att lämna bort allt utan vill ha lite stöttning. Årsbokslutet kommer jag lämna till hen.

Är spännande att fundera över hur 2024 kommer bli för företaget. För ett år sen hade jag ingen aning om att det skulle finnas så möjligheterna är stora!

Tjänster som behövs

Att starta ett bolag kräver en del research och en del olika tjänster. Några är bastjänster som verkligen är ett måste och andra lite mer lyx. Vissa tjänster räcker gratisvarianten (just nu finns ingen känslig data i såna system).

Vi har haft approachen att köpa när behovet finns, inte i förväg.

  • Bokio för bokföringen valdes rätt tidigt eftersom de har en tjänst som innehåller bankkonto för de initiala 25 000 kr som ska sättas in före man kan ansöka till Bolagsverket. Hittills väldigt nöjda!
  • Försäkring från Trygg Hansa blev aktuellt när första uppdraget signades.
  • Miro för att ha en digital whiteboard-lösning. Finns andra men den här kan jag sen tidigare och behöver nu till en workshop i veckan som kommer.
  • Zoom för att kunna ha digitala workshops med breakout rooms. Egentligen har jag mest erfarenhet av Google Meet men den lösningen var klurigare att dra igång och det är alltid spännande med verktyg. Även detta behövs för veckans workshop.

Vi får se vad som kan bli nästa tjänst.

Vi finns som bolag

Efter att ha funderat länge så dök möjligheten plötsligt upp och vi valde att starta ett bolag. Ett bolag med följande fokus:

Bolaget ska bedriva konsultverksamhet inom data, organisationsutveckling, produktivitet och välmående såsom hantverk, friluftsliv, rörelse samt därmed förenlig verksamhet.
Utbildningsverksamhet.
Häröver kan bolaget producera musik och vissa fall sälja den vidare och därmed förenlig verksamhet.

Eftersom ett bolags verksamhetsbeskrivning ska vara ganska bred (bökigt att ändra) så finns det inte så många nyckelord.

Ett par nyckelord skulle till exempel vara Atlassian, Jira, Slack och liknande. Detta är verktyg som vi har kunskap om. Processimplementation och automatiseringar i Jira är områden du kan få hjälp med. Eller utbildningar kring detta. Produktivitet ligger oss varmt om hjärtat även det. Hållbarhet är en viktig dimension i stort som smått.

Vi har även lagt med musik då en av oss har skapat lite musik, och gör detta kontinuerligt.